ÖZEL HABERHaber Girişi : 16 Temmuz 2024 10:15

15 TEMMUZ VURGUSU

15 TEMMUZ VURGUSU
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, “15 Temmuz, Türk demokrasisi adına bir milattır” dedi.

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, “15 Temmuz, Türk demokrasisi adına bir milattır” dedi. 
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Bengütürk’te 15 Temmuz özel yayıyına katıldı. Kamil Aydın, “15 Temmuz’da nasıl ki bu ülkeyi işgal girişimine karşı durduysak ve direnç gösterdiysek, bundan sonra aynı dirayetle ama her alanda direnç göstermeliyiz” dedi. Demokrasinin tek sahibinin yüce Türk milleti olduğunun altını çizen Kamil Aydın, “Bu haç ve hilal mücadelesi öyle üç günlük-beş günlük bir mesele değil. Biz Anadolu coğrafyasını tanımlarken, sırtlanlar coğrafyasında olduğumuzu unutmamalıyız. Bir dalgınlık ve gaflet hali, Allah korusun ülkemizi riske sokar” diye konuştu. 

O GÜNLERİ UNUTMAMAK LAZIM! 
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Yapılanları unutmamak lazım. Tarih kendi kendini tekerrür etmez. Tarihi bizim hatalarımız tekerrür ettirir. Biz tarihten bir ders almaz isek, bir daha vuku bulur, bir daha olur, bir darbe girişimi, bir işgal girişimi şeklinde olur. Bizim o günleri unutturmamalız lazım. Hafızalarımızda bunu yaşatarak kuşaktan kuşağa aktarmamız lazım” şeklinde konuştu. 
15 Temmuz’un devletin bekası, milletin sürekliliği ve vatanın hiçbir mülahazaya kurban edilemeyeceği dersini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan MHP Milletvekili Kamil Aydın, “Biz kaba tabirle kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bizim sığınacak herhangi bir limanımız yok. Milletimizin istiklal ve istikbaline düşkünlüğünün sahaya yansıması, söz konusu vatan olunca her şeyi teferruat saydığımızı gösterdi” dedi. 

UYKU ORUCUNDA OLMALIYIZ 
Birlik ve beraberliğin vatan savunmasındaki öneminin çok büyük olduğunun altını çizen MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Allah korusun, biz bir ders çıkardık. Ama çıkarmayan ülkelerin ne halde olduklarını görüyoruz. Suriye’yi, Irak’ı görüyoruz. Şimdi Meclis’te 6-7 parti grubu var. Siyasi mülahazaları ne olursa olsun, bir yerde birleşiyorlar. Bunları görünce uykularımız kaçıyor, bizim uyku orucunda olmamız lazım. Bizim bu vatanı seven bir yapının özellikle uyku orucunda olması gerekiyor. Mesela HDP’nin bir milletvekili kriptö FETÖ’cü çıkıyor, bulanık suda avlanmaya çalışıyor. Yani yok edilmesi gereken bir yapıyı yarı canlı ya da yaralı bırakırsanız, bu çok daha kötü bir durum olur. Karşımızda bir cemaat değil, uluslararası bağlantıları bulunan bir yapı var. Onun için haşhaşi benzetmesi yapıyoruz ya, onlarda hedefe ulaşmak için her yol mübah. Bunların hepsi bize teyakkuzda olmamızın ne kadar ehemmiyetli olduğunu gösteriyor. Bu sebeple Cumhur İttifakının akamete uğratılmaması gerekiyor. Burada bir gevşeme olmamalı, bütün sektörel bazlarda mücadelenin çok güçlü ve net biçimde yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.