Başkan Çakır: ÇAMURLAŞMAYA SON!

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Sosyal Medya ve İnternet Medyası Yasası hayırlı olsun” dedi.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Sosyal Medya ve İnternet Medyası Yasası hayırlı olsun” dedi.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oylanarak kabul edilen “Sosyal Medya ve İnternet Medyası Yasası”nın millete ve medya sektörüne hayırlı olması dileklerinde bulundu. Başkan Çakır, söz konusu yasal düzenlemeye itiraz edenlerin hangi kesimlerden oluştuğunun çok açık olduğunu belirterek, “İşi gücü algı, ima, tehdit, şantaj ve haksız çıkar elde etmek isteyenler bu yasadan elbette rahatsız olacak. Çünkü bundan böyle diledikleri gibi at oynatamayacaklar. İşini düzgün yapan ve ahlak sahibi olan hiçbir birey yahut gazeteci böyle bir yasadan rahatsız olmaz” diye konuştu.

 

ÇAMURLAŞMA BAŞLAMIŞTI

Sosyal medya platformları başta olmak üzere internet yayıncılığı yapan haber sitelerinin, düşünce ve ifade özgürlüğü kisvesiyle her fırsatta çamurlaştığını dile getiren ABB Şube Başkanı Çakır, “Bu durum öyle bir zıvanadan çıkmıştı ki, dileyen dilediği kişiye, kurum ya da kuruluşa dilediği çamuru atabiliyor, imada bulunabiliyor, üstü kapalı mesaj verebiliyor, tehdit ve şantaj gibi ahlaksız yöntemlere başvurabiliyordu. Ama artık o devir kapandı. Mesnetsiz haberler, üstü kapalı paylaşımlar, algı oyunları, iftira, yalan ve dolana kim sarılırsa, bundan böyle karşısında yargıyı bulacak, yargıya hesap verecek. Dolayısıyla bu yasa sayesinde meslek ahlakı ön plana çıkacak, insanların kişiliği, şeref, onur ve haysiyeti, haysiyetsiz klavye kahramanlarına malzeme olamayacak!”

 

“YARGIYA GİDİN!” ÇAĞRISI

Öte yandan genel anlamda bir çağrıda bulunan Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Çakır, “ABB olarak; gerek bireylere ve gerekse kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki, yeni dönemde en küçük bir imayı, işareti, tehdit ve şantajı, üstü kapalı ve mesaj içeren her paylaşımı ister bireysel olsun, ister kamusal olsun mutlaka yargıya taşısınlar, suç duyurusunda bulunsunlar! Böylece her önüne gelen dilediği gibi paylaşım yapamasın, sözde internet yayıncılığı adı altında yalan, yanlış ve mesnetsiz haberlere yer veremesin!” ifadelerini kullandı.


15.10.2022 11:52:48