Bir bayram böyle geçti

Büyükşehir Belediyesi’ne ait mobil mezbahanelerin ne büyük bir gereklilik olduğu yeniden gözler önüne serildi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait mobil mezbahanelerin ne büyük bir gereklilik olduğu yeniden gözler önüne serildi. Kurban bayramında şehrin dört bir yanında tam kapasite çalışan mobil mezbahalara ilgi çok büyük olurken, şehirde özel sektöre ait kesimhaneler de adeta dolup taştı. Et ve et ürünleri üzerine faaliyet gösteren çok sayıda kesimhane kurban bayramı boyunca vatandaşların hizmetinde olurken, alkışın en büyüğünü Büyükşehir Belediyesi’ne ait mobil mezbahalar oluşturdu. Günler öncesinden alınan randevular sayesinde kurbanlıklar herhangi bir izdihama neden olmadan kesilip sahiplerine teslim edilirken, kurbanlarını kendi imkanları doğrultusunda kesenler de oldu. Belediyeler yol kenarlarında, kaldırımlarda, apartman ve site bahçelerinde kesim yapmak isteyen vatandaşlara izin vermezken, yine temizlik konusunda da azami düzeyde hassasiyet sergilendi.

 

HİÇBİR AKSAKLIK YAŞANMADI

Belediyelere ait temizlik ekipleri, çöp konteynırlarında biriken hayvansal atıkları hiç beklemeden toplarken, mezbahalardaki atıklar ise sakatatçılar tarafından işlenerek imha edildi. Erzurum’da sakatatçcılık yapan çok sayıda müessese, mezbahalarla birlikte ortak çalışırken, hayvansal atıklar katı atık depolama tesisinde gömülerek imha edildi. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri tarafından alınan tedbirler sayesinde en küçük bir aksaklığın bile yaşanmadığı Kurban bayramında, camilere ve Kur’an kurslarına da adeta bağış yağmuru yağdı. Kurbanlarını kestiren çok sayıda vatandaş, deri ve kellelerini camilere ve Kur’an kurslarına bağışlarken, birçok caminin önünde poşetlenmiş halde bırakılan derilerden adeta tepeler oluştu.

 

FİYATLAR SON GÜN FIRLADI

Öte yandan Kurban bayramı öncesinde fiyatlara yönelik olarak yapılan tüm tahminler ise neredeyse boşa çıktı. Kurbanlık fiyatlarının bayrama birkaç gün kala düşeceğini umut eden vatandaşlar, Arefe gününde çok daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Bu yıl yağışlar sebebiyle ot ve saman veriminin yüksek olmasının beklendiği Erzurum’da, besiciler kurbanlık hayvanlarını ucuza satmak yerine bekletmeyi tercih ederken, bu da fiyatların doğrudan yükselişine sebep oldu.


14.07.2022 10:56:57