BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

Gazeteci Mehmet Musa Çakır’ın dün gündeme taşıdığı kaynak kitap sorunu, büyük yankı uyandırdı.

Gazeteniz YENİGÜN’ün Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır’ın dün gündeme taşıdığı kaynak kitap sorunu, gündemde büyük yankı uyandırdı. Yazının ardından çok sayıda veli, yardımcı kitap ya da kaynak kitap adı altında öğrencilere kitap almaları yönünde talimatlar verildiğini belirterek, “Okullarda ders kitapları ücretsiz dağıtılırken, yardımcı kaynak kitabı satın aldırmanın anlamı nedir, bilmiyoruz!” dediler. Çakır’ın köşe yazısının ardından YENİGÜN’e ulaşan öğrenci velileri, bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, “Milli Eğitim Müdürlüğü bu duruma kesinlikle müdahale etmeli. Madem ücretsiz ders kitapları işe yaramıyorsa, bu kadar masraf ne diye yapılıyor?” diye sordular. 

VALİ ÇİFTÇİ’YE ÇAĞRI 
Gazeteci Çakır’ın konuyla ilgili olarak Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ile İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’a seslenmesinin çok isabetli bir yaklaşım olduğunu dile getiren öğrenci velileri, “Sayın Valimizin bu duruma müdahale edeceğinden hiç şüphemiz yok. Bir yardımcı ders kitabı 300 lira, ölye kitaplar var ki, 500 lira. Üstelik her yerde de bulunmuyor, belli başlı kırtasiyelerde satılıyor. Öğrencilerimiz de özellikle bu kırtasiyelere yönlendiriliyor” şeklinde konuştular. 

VELİLERİ SORAN YOK
Herkesin bu kitapları alabilme gücüne sahip olmadığına dikkati çeken öğrenci velileri, “Bu kitapları alabilen var, alamayan var. Yani öğrencilerden kaynak kitap isterken, velilerin maddi durumunun ne olduğunu soran yok. Üç tane kitap almaya kalksak, en az bin lira. Buna gücümüz yetmediği gibi, ücretsiz dağıtılan ders kitaplarını kenara atıp yeni kitap aldırmak da mantığa aykırı geliyor. Valimizin bu konuda gerekli talimatları vermesini bekliyoruz” dediler.


25.09.2024 10:57:18