Bu ihmal kimin?�

Kaza yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri anında gelirken, müdahale için saatlerce vinç beklenmesi kafaları karıştırdı.�

Erzurum'un Aziziye ilçesinde bir otomobilin sulama kanalına uçtuğu kaza, bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kaza yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri anında gelirken, müdahale için saatlerce vinç beklenmesi kafaları karıştırdı. Kazaya tanık olan onlarca vatandaş, olay yerine gelen kurtarma ekiplerinin canhıraş bir mücadele sergilediğini belirterek, “Kaza yerinde saatlerce vinç beklendi. Olay yerine zamanında vinç gelseydi, belki de anne-baba kurtarılabilirdi. Araç yerinden oynatılamadığı için kurtarma ekipleri büyük zorluk çekti” dediler.  

 

—Yürek burkan kaza Aziziye’de meydana geldi 

 

Kaza, saat 15.00 sıralarında Aziziye ilçesinin kırsal Çiğdemli Mahallesi yol ayrımında meydana gelmişti. Mustafa Anataca’nın kontrolünü yitirdiği otomobil, kanalına uçup, ters dönmüş, kazayı yoldan geçenler fark etmiş ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunmuştu. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edilirken, kurtarma çalışmalarında eksikliği büyük ölçüde hissedilen vinçin kaza yerine yaklaşık 3 saat sonra geldiği öne sürüldü. 

— Vatandaşlar sert tepki gösterdi 

 

Ekiplerin yaptığı çalışmada, otomobildeki Mustafa Anataca ile eşi Birsen Anataca’nın cansız bedenlerine ulaşılırken, çiftin kızları Dilay Anataca ise, kaza esnasında araçtan savrulduğu için hayata şans eseri tutunabildi. Kaza, polis, AFAD ve itfaiye ekiplerini teyakkuza geçirirken, sulama kanalında ters dönen ve yerinden oynatılamayan otomobil için saatlerce vinç beklendi. Kaza mahallindeki kurtarma çalışmalarını büyük bir endişeyle seyreden vatandaşlar, olay yerine çağrılan kurtarma vincinin gecikmesine sert tepki gösterdiler. 

— Vinç zamanında gelseydi…

 

Kazaya tanıklık eden vatandaşlar, “Olay yerinde sürekli vincin nerde kaldığı soruldu, öyle ki kaza yerine ancak 3 saat sonra vinç geldi. Zamanında vinç gelseydi, belki de anne ya da baba veya her ikisi birden kurtarılabilirdi. Polis oradan oraya koşuşturdu, ortada vinç yok. AFAD ve itfaiye elinden geleni yaptı, ancak aracı yerinden hareket ettirmekte güçlük çekildi. Ortada çok büyük bir ihmal ve kusur var. Bu ihmal kiminse mutlaka hesabı sorulmalı ve bu sorumsuzluğun bedeli ödetilmelidir” diye konuştular.


23.09.2024 12:32:20