Bu kadar da olmaz ki!

Eylül-Ekim dönemine ait elektrik faturalarının tüketicilere yavaş yavaş ulaşmaya başlamasıyla beraber, tepkiler de yükselir hale geldi.

Elektriğe yapılan son zamlarla birlikte faturalar da kabarmaya başladı. Eylül-Ekim dönemine ait elektrik faturalarının tüketicilere yavaş yavaş ulaşmaya başlamasıyla beraber, tepkiler de yükselir hale geldi. Yapılan zamlarla birlikte hanelerdeki en düşük tüketimin 200-250 lira arasını bulmaya başladığı elektrik için bir tepki de, Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca’dan geldi. Başkan Karaca, “Elektrik faturaları çarpmaya devam ediyor!” diyerek, yapılan zamların sınırsız ve orantısız olduğunun altını çizdi. Eylül 2022 tarihi itibari ile elektrikte meskenler için yüzde 20, iş yerleri için de yüzde 30 oranında zam yapıldığını hatırlatan Hikmet Karaca, “Bu ay gelen faturalara yansıyan zam oranı ise, yüzde 50’ye yakın oldu. Dağıtım gideri adı altında toplanan tutara ayrı zam, sayaç okumaya, kayıp kaçağa ayrı zam, iletim ve dağıtım vergilerine ayrı zam yapıldı. Böyle de olmaz ki, biz de insanız!” diyerek tepki gösterdi.

 

KARACA: ORANTISIZ ZAM YAPIYORLAR

“Bizim de insan gibi yaşamaya ve geçinmeye hakkımız var” diyen Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, hızla kabaran elektrik faturaları için; “Bizim de bakmakla yükümlü olduğumuz ve istihdam ettiğimiz insanlara karşı sorumluluklarımız var. Gelirlerimiz sabit, zorunlu giderlerimize de bu denli sınırsız ve orantısız zamlar yapılmaz ki!” yorumunda bulundu.

Başkan Hikmet Karaca’nın bu tepkisi, geniş bir kesim tarafından destek gördü. Karaca’nın sosyal medya hesabını adeta yorum yağmuruna tutan vatandaşlar, elektrikteki hızlı fiyat artışının artık tahammül edilemez boyutlara ulaştığını ifade ederek, bu durumun ekonomik bir mesele olmaktan çıkıp zulme dönüştüğü yönünde görüş paylaştı.

 

FATURALARDA KALEM BİTMİYOR!

Vatandaşa çeşitli kalemlerde fatura edilen ödemelerin artık insaf dışı olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Adamlar bize elektriği satıyor, satarken iletim bedeli alıyor, okuma bedeli alıyor, dağıtım bedeli alıyor, zam gelince de hepsine birden ayrı ayrı zam yapılıyor. Yani böyle bir hizmet şekli olabilir mi? Bu şirketler özel diye bu kadar bağımsız nasıl olabiliyorlar? Bizim hakkımızın ne olduğu, ne halde olduğumuz kimsenin hiç mi umurunda değil? Hükümet bizi bunlarla baş başa bırakmış, bize de resmen ne haliniz varsa görün demiş. Bir evde tüketilen elektrik için 300-500 lira ödemek ne demektir?” diye sordular.


14.10.2022 09:33:28