Çirkin yüzlerini gösterdiler!

EGC Başkanı Mehmet Musa Çakır, TRT ekibinin Tel Aviv’de uğradığı çirkin saldırıyı sert bir dille kınadı.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Musa Çakır, Tel Aviv'de canlı yayın yapan TRT Haber muhabiri Mücahit Aydemir ve Kameraman Ömer Awwad'ın karşı karşıya bırakıldığı taciz ve hakaret dolu yaklaşımı sert bir dille kınadı. EGC Başkanı Çakır, işgalci İsrail’in hukuksuz ve insanlık dışı tavrının her yere sirayet ettiğini vurgulayarak, “Akredite edilmiş diğer gazetecilere müdahale edilmezken, İsrailli sivillerin ve yanı sıra İsrail polisinin tacizlerine maruz kalan meslektaşlarımız, bu katil devletin çirkin ve cani yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hiçbir engel ve hiçbir müdahale, işgalci ve katil devlet İsrail’in gerçek yüzünü saklamaya yetmeyecektir” dedi. 

DERTLERİ TÜRKİYE İLE… 
Son bir yıldır Gazze’de adeta soykırım yapan işgalci İsrail’in bir süredir de Lübnan’ı bombaladığını anımsatan EGC Başkanı Mehmet Musa Çakır, “İran’ın misilleme maksadıyla İsrail’i füzelerle bombalamış olması sebebiyle bölgede bulunan TRT ekibi, canlı yayın esnasında sivil bir İsrailli tarafından tacize uğramış, olaya müdahale  eden İsrail polisi ise, görevini yapmaya çalışan meslektaşlarımıza engel olmuştur. Filistin’de sergilediği vahşetle gerçek yüzünü zaten dünyaya göstermiş olan İsrail’den hukuki ve insani bir tavır göstermesini beklemek zaten yanlış olur ama Türk gazetecilerin görevlerini yapmaya çalışırken engellenmeleri kabul edilemez bir tutumdur. Bu olay basın özgürlüğüne apaçık bir saldırı anlamına gelmekle birlikte Türkiye özelinde ise, husumetin, kin ve nefretin göstergesidir. Çünkü üreçte Türkiye işgalci ve katil İsrail devletinin her zaman karşısında durmuştur. Türk gazetecilerden rahatsızlık duymaları, işte bu yüzdendir” ifadelerini kullandı. 

ENGEL OLAMAYACAKLAR! 
İsrail’in bölgede yürüttüğü kıyım ve vahşetin tarihin hafızasında mutlaka yerini alacağını dile getiren Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Musa Çakır, “İsrail, Gazze’de işlediği soykırım suçunun ve akıttığı kanların hesabını mutlaka verecek ve bu kıyım hiçbir zaman unutulmayacaktır. İşgalci İsrail, ister güvenlik güçleriyle ve isterse sivilleriyle hangi tavrı sergilerse sergilesin, katil ve çirkin yüzünün özgür basın tarafından belgelenmesinin ve caniliklerine tüm dünyanın tanıklık etmesinin önüne geçemeyecektir. Bölgede görev yapan tüm meslektaşlarımıza Allah kolaylık versin diyor, TRT ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”


03.10.2024 10:01:46