Erzurum’a yaz bu kadar!

Önümüzdeki haftadan itibaren Erzurum’da termometreler 30 derecenin altına düşmeye başlayacak.

Erzurum’da hava sıcaklıklarında düşüşler başlıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre; önümüzdeki haftadan itibaren Erzurum’da termometreler 30 derecenin altına düşmeye başlayacak. Eylül ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların da hissedilir düzeyde düşeceği Erzurum’da, yaz aylarının en yüksek sıcaklıkları bu hafta içerisinde görülecek. Günün en yüksek sıcaklığının Çarşamba günü 33 derece olarak ölçüleceğini Erzurum’da, Cuma gününden itibaren güneş etkisini yavaş yavaş kaybetmeye başlayacak. Bu hafta boyunca havanın az bulutlu ve açık olacağı Erzurum’da, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren de, termometreler 30 derecenin altını göstermeye başlayacak. Gündüz sıcaklıklarına paralel olarak Erzurum’da gece sıcaklıkları da düşüş kaydedecek. Gece sıcaklıkları 15-17 aradığından 13 derece ve altına kadar düşecek.

 

YAZ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BİTİYOR

Meteoroloji yetkilileri, Erzurum’da bu yıl hem yağışlar ve hem de hava sıcaklıklarının uzun yıllara ortalamalarının üzerine çıktığını belirterek, “Erzurum’da bu yıl hem yağışlar etkili oldu, hem de sıcaklıklar etkili oldu. Bu süreçte muhtemel ki güz sıcaklıkları da önceki yıllara göre farklı olacak. Belki güz yağışları da, uzun bir aradan sonra mevsim normallerini yakalayacak. Ama her halükarda önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklık düşüşü bekliyoruz” dediler.

Uzmanlar, hava sıcaklıklarındaki düşüşün en çok da gece sıcaklıklarıyla hissedileceğini ifade ederek, “Süreçte yağışlar etkili olacak ve buna bağlı olarak da sıcaklıklar azalacak. Yağan her yağmur, hava sıcaklıklarında birkaç derecelik düşüşü berberinde getirecek” diye konuştular.

 

HALK TAKVİMİ NE DİYOR?

Öte yandan halk takvimi ise, bu yılın kış mevsiminin de sürprizlere gebe olduğuna işaret ediyor. Özellikle kuşburnu isimli yemişin bolluğunun kış ayları için bol bol kar yağışı demek olduğuna dikkat çekilen halk takviminde, “Bir sene ola ki, kuşburnu dağdan taştan aşa, o senenin kışını ocağın başında yaşa” ifadeleri kullanılıyor.


30.08.2022 15:28:13