Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen için;Saatin hiç önemi yok!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her yeni güne yeni temas ve incelemelerle başlıyor.

Başkan Sekmen, dün de sabahın erken saatlerinde Gürcükapı semtine giderek, Gürcükapı Meydan ve Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulandığı alanı gezdi. Beraberindeki kurmaylarıyla birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulunan Sekmen, yüklenici firma yetkililerinden son duruma ilişkin bilgiler aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Gürcükapının bu projeyle yepyeni bir ihtişam kazanacağını ve korunan tarih şehri anlayışını gözler önüne sereceğini belirtti. Gürcükapı semtinin Erzurumun en eski ve tarihi izlerini taşıyan önemli sebeplerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “ Burada hayata geçireceğimiz proje tarihi dokuyu canlı ve diri tutma adına çok önemli bir adım olacak. Bölgedeki çalışmalarımız son sürat devam ediyor en kısa sürede meydan dönüşüm projemizi hayata geçirmiş ve hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

 

SEKMEN KIŞLA İNŞAATINI GEZDİ

Gürcükapıdaki incelemelerinin ardından Ilıca yolu üzerindeki gez köyü kışlasını da ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen buradaki çalışmaları da yakından inceledi. Şantiyedeki son duruma dair kurmaylarından bilgiler alan başkan Sekmen, “Şehrimize sadece dönüştürmüyoruz aynı zamanda marka değerini de yeni yatırımlar sayesinde yükseltiyoruz. Erzurum birbirinden farklı medeniyetlere Beşiklik etmiş olan kadim bir kentimiz. Bu sebeple şehrimizin 4.01 yanı tarihi eserlerle örülü ve tarihi dokuya sahip. Önemli olan dönüşüm çalışmalarını yürütürken aynı zamanda kentin tarihi ve kültürel dokusunu da canlı tutabilmektir. Projemiz tamamlandığında Gürcükapı'nın tarihi kimliği ve ihtişamı inşallah gün yüzüne çıkacak.” diye konuştu.

 

KÜLTÜR VARLIKLARI ZİYARETİ

Büyükşehir belediyesinin sahada yürüttüğü çalışmaları sabahın erken saatlerinde denetledikten sonra makamına geçen Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen, Çeşitli kabullerde bulundu.

Sekmen, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Erzurum Bölge Müdürü Güven Yavuz, Kurul Başkanı Ali Yalçın Tavukçu ve ekibini makamında ağırladı. Ziyarette tarihi ve kültürel mirası korumak amacıyla oluşturulan kentsel dönüşüm projeleri konuşuldu.


26.10.2022 10:02:05