NEREDEN NEREYE!

Bir zamanlar grevlerle, ödenemeyen borçlar ve makam araçlarına bile uygulanan hacizlerle gündeme gelen belediyeler, günümüzde artık tesis üstüne tesis, yatırım üstüne yatırım yapıyor.

Bir zamanlar grevlerle, ödenemeyen borçlar ve makam araçlarına bile uygulanan hacizlerle gündeme gelen belediyeler, günümüzde artık tesis üstüne tesis açıp, üretime dönük yatırımlar gerçekleştiriyor. Belediye denilince akıllara sadece asfalt ve kaldırımın geldiği yıllardan günümüze kadar geçen süreç, gelişimi, değişimi ve dönüşümü de beraberinde getirdi. AK Parti hükümetleri sayesinde hareket kabiliyetleri artan ve verimli kaynak kullanımı sayesinde yatırımlara çok daha fazla bütçe ayıran yerel yönetimler, doğrudan ve dolaylı olarak istihdama büyük katkılar da sağladı. Erzurum özelinde yerel yönetimlerin sergilediği performans ise, dikkat çekecek düzeyde.

 

BÜYÜKŞEHİR HER ALANDA

Bir zamanlar başkanlık makam aracı bile haciz uygulamasına muhatap kılınan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde, iştirakler sayesinde bugün binlerce insana ekmek kapısı açıldı. İnşaattan tekstile, spordan eğlenceye, bitki ve fidan üretiminden tarım ve hayvancılığa varıncaya kadar birçok alanda hizmet seferberliğine girişen Büyükşehir Belediyesi, bir dönemler personeline maaş bile ödeyemezken, günümüzde birbiri ardına prestij projeler gerçekleştirmeye başladı. Avrupa’nın en büyük canlı hayvan borsasından kentsel dönüşüme, meydan ve ulaşım projelerinden tarımsal üretim ve hayvancılık atılımlarına varıncaya kadar Erzurum’a dört bir koldan hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerin performansını göstermesi bakımından birbirinden özel örnekler ortaya koydu.

 

PALANDÖKEN VE YAKUTİYE FARKI

Erzurum’da merkez ilçe belediyeleri de, Büyükşehir Belediyesi ile benzer performanslar sergiledi. Erzurum şehir merkezinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarından sosyal yaşam alanları, millet bahçeleri ve kültür merkezleri gibi kayda değer hizmetler üreten merkez ilçe belediyeleri, günümüzde doğrudan istihdam sağlayan işlere de imza atmaya başladı. Palandöken Belediyesi’nin Süt Ürünleri Üretim Tesisi, şehrin hayvancılık potansiyelini değerlendirme noktasında önayak olurken, Marketler bölgesindeki kentsel dönüşüm projesi ise, yine TOKİ işbirliğiyle ortaya koyulan en prestijli yatırımlardan birisi oldu.

Yakutiye Belediyesi’nin akıllı köy kapıları, spor sahaları, taziye evleri, bilgi evleri ve kıraathaneleri gibi özel donatılar, ilçenin dört bir yanına renk katarken, yine sıfır atık kapsamında kurulan geri dönüşüm tesisi ise, Erzurum’da bugüne kadar eksikliği hissedilen yatırımlardan birisiydi.

 

AZİZİYE DOLUDİZGİN

Erzurum’da son dönemlerde en çok yatırım yapan ilçe belediyelerinin başını ise, Aziziye çekti. Güneş enerji santralleri, jeotermal domates seraları, tam donanımlı et ve et ürünleri tesisi ile istihdam üstüne istihdam yapan Aziziye Belediyesi, termal turizmi katma değere dönüştürmek için de önemli adımlar atmaya devam ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu gibi yatırımları tamamlayan ve halkın hizmetine sunan Aziziye, fizik tedavi merkezi ve tatil köyü projesinin temelini atmak için de gün sayıyor.


25.07.2022 12:45:32