OLMAZ BU KADAR!

Şehre kazandırılan onlarca ulaşım ağına rağmen kontrol altına alınamayan trafik akışı, vatandaşları canından bezdirdi.

Erzurum trafiği vatandaşa saç-baş yoldurtmaya devam ediyor. Şehre kazandırılan onlarca ulaşım ağına rağmen kontrol altına alınamayan trafik akışı, vatandaşları canından bezdirdi. Önceleri sadece günün belirli saatlerinde tıkanan trafiğin artık rutine bindiğini dile getiren vatandaşlar, bu duruma şehirde görevli trafik ekiplerinin hassasiyet eksikliğinin sebep olyduğunu öne sürdüler. Vatandaşlar, Erzurum trafiğinin artık İstanbul’u bile geride bıraktığına dikkati çekerek, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar’a çağrıda bulunarak, “Emniyet Müdürümüz sürekli bu çileyşi yaşıyor oluşumuza göz mü yumacak? Bu trafik düzensizliğine Emniyet Müdüümüz değil de, kim müdahele edecek?” diye sordular. 

GÜN BOYUNCA TIKANIK! 
Erzurum’da trafiğin birkaç ay öncesine kadar sorunsuz biçimde yürüdüğünü, ancak son zamanlarda işin iyice çığırından çıktığını vurgulayan Erzurumlu araç sürücüleri, “Erzurum’da trafik sistemi mi değişti, yollar mı kapandı, yolların sayısı mı azaldı? Son zamanlarda günün neredeyse her saatinde bir trafik çilesi yaşıyoruz. Önceleri belli başlı saatlerdi, şimdi bu tıkanıklık günün tamamına yayıldı. Trafik ekipleri ne iş yapıyor, Trafik Şube Müdürlüğü ne iş yapıyor? En önemlisi de, Emniyet Müdürümüz Kadir Yırtar Beyefendi bu yaşananlardan haberdar mı değil?” diyerek, sorunun artık çözümsüz hale dönüştüğünden yakındılar. 

TEK BiR POLİS YOK! 
Trafik ekiplerinin görevinin yalnızca yollarda araç durdurmak olmadığına dikkati çeken vatandaşlar, “Yol kenarlarında nokta görevi yapıp, trafik kontrolü gerçekleştirmekle iş bitmiyor. Trafiğin sevk ve idaresinden de en az trafik ekipleri sorumludur. Ancak her ne hikmetse trafiğin tıkanık olduğu noktalarda bir tek trafik polisi bile göremiyoruz. Bazen öyle oluyor ki, tıkanan trafiği sadece seyretmekle yetiniyorlar. Zahmet edip araçlarından bile inmiyorlar. Bunlar hep görüp yaşadığımız şeyler. Bu şehirde trafik çilesine trafik ekipleri müdahale etmeyecek de, kim edecek? Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri mi?” diye sordular.


22.10.2024 10:01:57