ÖZEL HABERHaber Girişi : 02 Ağustos 2024 11:07

Bu saldırı hepimize yapıldı

Bu saldırı hepimize yapıldı
Gazeteci Çakır, “Bu saldırıyı şahsen ben Pusula Gazetesine yapılmış bir saldırı olarak görmüyorum” dedi.
Bu saldırı hepimize yapıldı

YENİGÜN Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Musa Çakır, “Milletin müşterek sesi olan basını susturmaya kimsenin gücü yetmez!” dedi. 

Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ve Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu’yun Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda darpedilmesiyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Gazeteci Çakır, “Bu saldırıyı şahsen ben Pusula Gazetesine yapılmış bir saldırı olarak görmüyorum. Bu saldırı, YENİGÜN Gazetesi de dahil olmak üzere Erzurum’daki tüm basın-yayın kuruluşlarına yapılmıştır. Dolayısıyla hiç kimse bizim bu saldırıya kayıtsız kalacağımızı düşünmesin!” hatırlatmasında bulundu. 

YANLARINA KÂR KALMAMALI!
Aynı zamanda Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı olan Mehmet Musa Çakır, konuya ilişkin olarak önceki gün bir kınama bildirisi yayınladıklarını anımsatarak, “Cemiyet olarak gerekli tepkimizi koyduk, saldırıyı kınadık, faillerin cezalandırılmasını talep ettik. Dün de cemiyet, kurum ve kuruluş ayrımı olmaksızın tüm meslektaşlarımızla birlikte KUDAKA önüne siyah çelenk bıraktık. Herhangi bir açıklama yapmadık, basını susturmaya çalışanların amatörlüklerini ve kendilerine yakışan tavırlarını şimdilik alkışlayarak protesto ettik. Bu saldırı karşılıksız bırakılır ve yaşanan bu çirkinlik eğer ki faillerinin yanına kâr kalırsa, suskunluğumuzu bozacak, mücadelemizi kanunlar çerçevesinde, demokratik hak ve ölçüler ışığında sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“BİZ BİR AİLEYİZ” 
Öte yandan KUDAKA önünde dün gerçekleştirilen protesto gösterisine katılan tüm basın çalışanlarına teşekkür eden Çakır, “Dün bir aradaydık, çünkü hepimiz tek vücuttuk, tek parçaydık, tek ses ve tek yürektik. Bu bağlamda sergilenen birlik ve beraberlikten dolayı ayrıca mutlu olduk. Tüm meslektaşlarımıza, cemiyetlerimize, yerel ve yaygın medyamızın bütün temsilcilerine, internet medyamızın mensuplarına, emekli olmuş gazeteci büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca ailemizin bir ferdi olan Pusula Gazetesi’nin ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımız Sevda Güneş İncesu ile Cihat İncesu’yun her zaman yanında olduğumuzun özellikle de bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.