ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Haziran 2024 08:40

DUYUN BU SESİ! 

DUYUN BU SESİ! 
Halk arasında Hilalkent TOKİ’ler diye adlandırılan sosyal konutlar, madde bağımlılarının ve fuhuş ticaretinin mekanı haline geldi.  
DUYUN BU SESİ! 

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan ve halk arasında Hilalkent TOKİ’ler diye adlandırılan sosyal konutlar, madde bağımlılarının yanı sıra, artık fuhuş pazarlıklarına da mekan olmaya başladı. Dar gelirli aileler için inşa edilen ama gayri yasal yollarla elden ele devredilen, kiralanan ya da satılan konutların büyük bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Görenlerin içini acıtan manzaraların eksik olmadığı sosyal konutlar için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye çağrıda bulunarak, “Sayın Vali buradaki konutların durumundan haberdar mı bilmiyoruz ama içler acısı manzarayı gelip kendi gözleriyle görmesini istiyoruz” dediler. 

KARANLIK İŞLER DÖNÜYOR 
Sosyal konutların büyük bir bölümünün kullanılmadığını, çoğu dairenin madde bağımlılarının ve fuhuş pazarlıklarının mekanı haline geldiğini dile getiren çevre sakinleri, “Buradaki düzensizlik yüzünden mahallenin bile adı çıkmaya başladı. Sonuçta burada yaşayan insanlar da bu olumsuzluklardan etkileniyor. Erzurum Valiliği, bu konutların durumunu, kimlerin alıp kimlere sattığını ya da kiraladığını, buralarda hangi işlerin döndüğünü araştırmalıdır. Devletin yaptırdığı sosyal konutlar resmen mezbelelik halini almış. Ama bu durumu gören yok, işiten yok, gereğini yapan yok” dediler. 

VALİ ÇİFTÇİ’YE ÇAĞRI VAR 
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’yi buradaki sosyal konutların halini görmeye davet eden çevre sakinleri ve vatandaşlar, “Vali Bey buraları bir kez görse, bizim ne çektiğimizi ve hangi sorunlarla boğuştuğumuzu anlar. Kendisinden bu konuda ilgi ve alaka bekliyoruz. Hilalkent’te korku sokağına dönüşen bu konutları gelsin, görsün, sonra bize kesinlikle hak verecektir. Yatarken bile evlerimizin kapı arkalarına eşyaları diziyoruz. Güvenliğimiz yok, her türlü insan bu binalara girip çıkıyor. Çoluk çocuğumuz var, her türlü ahlaksızlık burada dönüyor” şeklinde konuştular.