ÖZEL HABERHaber Girişi : 13 Ekim 2022 10:40

Ege’de Erzurum buluşması

Ege’de Erzurum buluşması
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyon Birliği ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle organize edilen Erzurum Tanıtım Günleri İzmir’de bugün başlıyor.

Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyon Birliği ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle organize edilen Erzurum Tanıtım Günleri İzmir’de bugün başlıyor. İzmir Basmane’deki eski fuar alanı olarak bilinen KültürPark’ta gerçekleştirilecek olan tanıtım günlerinde her zaman olduğu gibi yine Erzurum rüzgârları esecek. Ege’nin incisi İzmir’deki Dadaşları bir araya getirecek olan Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğinde yöresel mutfak kültüründen geleneksel zenginliklerine varıncaya kadar A’dan Z’ye Erzurum tanıtımı yapılacak. Şehrin ve Türkiye’nin tanınmış ses sanatçılarının da sahne alacağı Erzurum Tanıtım Günleri programına, Erzurum’dan da yerel yönetimler ve ilçe kaymakamlıklarından katılım sağlanacak. İzmir’e damga vurması beklenen etkinlikler, 13 Ekim’de başlayacak ve 16 Ekim’e kadar devam edecek.

 

DADAŞLARDAN TEŞEKKÜR

İzmir’deki Erzurum derneklerinin olağanüstü çabası ve koordinasyonuyla organize edilen Erzurum Tanıtım Günlerinde buluşmak için sabırsızlanan İzmir’deki Dadaşlar, söz konusu organizasyonun gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyon Birliği ve Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür ettiler. İzmir’de yaşayan Erzurumlu vatandaşlar, İzmir’in aynı zamanda Erzurum’la kardeş şehir olduğunu belirterek, “İzmir’de gelenek haline gelen Erzurum buluşmaları büyük bir coşku ve heyecanı yaşatıyor. Memleketimiz Erzurum’u adeta burada yaşıyor ve o atmosferi iliklerimize kadar hissediyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dediler.

 

ETKİNLİKET YOK YOK

Erzurum Günleri etkinliğinde Özcan Türe’den Zara’ya, Aysun Gültekin’den Dilek Şimşek’e, Yavuz Değirmenci’den Tuncay Kemertaş’a varıncaya kadar sevilen ses sanatçıları sahne alacak. Paneller, konferanslar, Erzurum’un zengin kültürel hayatının ele alınacağı etkinliklerle adeta taçlanacak olan Erzurum Tanıtım Günleri programına İzmir ve Ege’de yaşayan Erzurumlu vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.