ÖZEL HABERHaber Girişi : 12 Ağustos 2022 11:51

Erzurum’a da isteriz

Erzurum’a da isteriz
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin sosyal medya hesabından yaptığı Termal Sera paylaşımı, akıllara Aziziye Belediyesi’nin girişimini getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin sosyal medya hesabından yaptığı Termal Sera paylaşımı, akıllara Aziziye Belediyesi’nin girişimini getirdi. Türkiye’nin ikinci en büyük jeotermal seracılık organize sanayi bölgesinin kurulduğu Nevşehir paylaşımıyla üretim ve istihdam vurgusu yapan Bakan Kirişçi’nin Erzurum için de benzer bir girişimde bulunması isteniyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın bir süre önce gündeme taşıdığı Organize Seracılık İhtisas Bölgesi projesinin Erzurum’da da hayata geçirilmesini isteyen Dadaşlar, “Aziziye Belediyesi bu işi başardı ve Erzurum’da seracılık yapılabileceğini gösterdi. Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ın önerisi ise, kesinlikle hayata geçirilmeli ve Erzurum siyaseti bu öneriyi kuvveden fiile geçirmelidir” diye konuştular.

 

BAŞKAN ORHAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Erzurum’a Organize Seracılık İhtisas Bölgesi kurulması önerisini gündeme ilk kez Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan getirmişti. Başkan Orhan, Aziziye Belediyesi’nin termal seralarını örnek göstererek, “Burada yeterli arazimiz de var, termal suyumuz da var. Bizim en büyük arzumuz, Erzurum’a Organize Seracılık İhtisas Sanayi Bölgesi kurulması. Bu manada her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Bunu hayata geçirmeliyiz” demişti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin sosyal medya hesabından yaptığı Nevşehir paylaşımı, Başkan Orhan’ın Erzurum’a yönelik önerisini yeniden gündeme getirdi.

 

ERZURUM SİYASETİNE BÜYÜK SORUMLULUK

Dadaşlar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye seslenerek, “Erzurum’da da benzer bir seracılık ihtisas sanayi bölgesi kurulabilir. Aziziye Belediyesi jeotermal kaynakların kullanılması suretiyle seracılık yapılabileceğini gösterdi. Bakanlık bunu bir fırsat olarak görmeli ve Erzurum için de benzer fırsatlar oluşturmalıdır. Böyle bir yatırım hamlesi gerçekleştirmek, bir yıl içerisinde binlerce insanın istihdam edilmesi demektir. Erzurum siyaseti bu meselenin peşini bırakmamalı ve gerekeni yapmalıdır. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda ikna edilmeli ve Erzurum’da Seracılık İhtisas Sanayi Bölgesi kurulmalıdır” dediler.