ÖZEL HABERHaber Girişi : 08 Temmuz 2022 10:07

Erzurum’a seyahat zorlaştı!

Erzurum’a seyahat zorlaştı!
Bilet fiyatlandırmasında en çok dikkat çeken husus ise, gidiş-dönüş yolculukları arasındaki fark oldu.

Bayram öncesinde şehirlerarası yolculuk fiyatları adeta uçuşa geçti. Bilet fiyatlandırmasında en çok dikkat çeken husus ise, gidiş-dönüş yolculukları arasındaki fark oldu. Erzurum’dan İstanbul, Ankara ve İzmir istikametine yolculuklar 400-500 lira arasında değişen fiyatlarla şekillenirken, o illerden Erzurum’a geliş ücretleri ise 750-800 liradan başlıyor. Yolculuk etmek için bilet bulmanın da bir kadar güç olduğu otogarda, fiyat farklılığının ise, maliyetlerden kaynaklandığı ifade edildi. Erzurum Otogarı’ndaki firmalardan edinilen bilgilere göre; motorin fiyatlarındaki hareketlilik bilet ücretlerine doğrudan etki ediyor. Öyle ki, günler sonrasına bilet rezervasyonu ise genellikle yapılmıyor.

 

ERZURUM’A SEYAHAT DAHA ZOR!

Firma yetkilileri, Erzurum’dan seyahat etmekten ziyade Erzurum’a seyahat etmenin daha zor olduğunu dile getirerek, “Erzurum’dan bilet alanlar 400-500 lira arasında değişen fiyatlarla bilet bulabiliyor. Ancak İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Erzurum’a gelmek, çok daha meşakkatli iş, çünkü biletler daha pahalı oluyor” diye konuştular.

Bunun sebebinin ise, motorin fiyatlarındaki hareketlilik olduğunu anlatan firma yetkilileri, “Mazota sürekli zam geliyor, otobüs yoldayken bile yolculuk maliyetleri anında değişebiliyor. Bu yüzden günler sonrasına bilet satışları bile mümkün olamayabiliyor” dediler.

 

SEFER SAYISINDA DA KISITLAMA OLDU

Sefer sayılarının bile artık eskisi gibi olmadığını, fiyatlar yüzünden düşüş gösteren yolcu sayısı sebebiyle seferlerde de kısıtlamaya gidildiğini anlatan firma yetkilileri, “Sefer sayısının çok olması demek, otobüs boş döneceği için maliyetlerin katlanarak artması demek. Bu yüzden ne kadar az sefer, o kadar mantıklı bir planlama anlayışındayız. Otobüsü dolu gönderip, boş geri getirmenin bir anlamı yok. Bilet fiyatlarının dönüşlerde yüksek oluşunun temel sebebi de bu” şeklinde konuştular.