ÖZEL HABERHaber Girişi : 01 Ekim 2024 09:50

Erzurum’da KORKUNÇ GERÇEK!

Erzurum’da KORKUNÇ GERÇEK!
Gazeteniz YENİGÜN’ün Erzurum’daki emlak sektörüyle ilgili bir süredir gündemde tuttuğu gelişmeler, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Gazeteniz YENİGÜN’ün Erzurum’daki emlak sektörüyle ilgili bir süredir gündemde tuttuğu gelişmeler, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Konut satış ve kira fiyatlarının manipüle edilmesinde gayrimenkul danışmanlarının büyük rol oynadıklarından hareketle bir yazı kaleme alan Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Musa Çakır, meselenin vahim boyutunu sektörün asıl temsilcilerinden dinledi. Erzurum Emlak Birliği Derneği Başkanı Tevhit Türkeş ve Tüm Emlak Danışmanları Birliği Erzurum İl Başkanı Fatih Sağsöz’le bir araya gelen Çakır, kendisine aktarılan bilgiler karşısında adeta şok oldu. Başkanlar Tevhit Türkeş ile Fatih Sağsöz’ün aktardığı bilgilere göre; Erzurum’da kayıtdışı emlakçılık yapan yaklaşık bin 250 emlakçı bulunuyor. 

ÇAKIR YAZMIŞTI 
Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Musa Çakır, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı bir yazıda, Erzurum’da işini düzgün biçimde yapan emlakçıları hariç tutarak, sektörün genellikle manipülatörlerin elinde bulunduğunu ileri sürmüştü. Erzurum’daki konut ve kira fiyatlarının yüksek oluşunun sebeplerinden birisinin de, söz konusu emlakçıların haksız kazanç elde etme girişimlerinin bir sonucu olduğuna işaret eden Çakır’ı, Erzurum Emlak Birliği Derneği Başkanı Tevhit Türkeş ve Tüm Emlak Danışmanları Birliği Erzurum İl Başkanı Fatih Sağsöz de doğruladı. Her iki başkan da, kaleme aldığı yazıdan dolayı Çakır’a teşekkür ederek, “Olup bitenlerle ilgili az bile yazmışsınız!” ifadesini kullandı. 

KORKUNÇ GERÇEK! 
Erzurum’daki en büyük sorunun kayıtdışı emlakçılar olduğunun altını çizen Türkeş ve Sağsöz, “Belki inanmayacaksnız ama Erzurum’da ruhsatıyla, yetki belgesiyle, vergi levhasıyla işini yapan emlakçı sayısı sadece 102. Ama buna karşın ruhsatsız, yetkisiz, bilgisiz ve kayıtsız çalışan emlakçıların sayısı ise bugün itibariyle bin 204. Böyle bir ortamda istismardan söz etmemek saflık olur” dediler. Korsan emlakçılarla mücadele konusunda ilgili kurum ve kuruluşlardan da destek beklediklerini anlatan başkanlar, YENİGÜN Gazetesi ve Gazeteci Mehmet Musa Çakır’a konunun takipçisi olduğu için teşekkür ettiler.