ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Haziran 2024 11:42

Erzurum Emniyeti DUYARSIZ KALMADI

Erzurum Emniyeti  DUYARSIZ KALMADI
YENİGÜN’de dün yer alan haberin ardından harekete geçen Erzurum Emniyet Müdürlüğü, bölgeyi yakın markaja aldı.

Hilalkent’te dar gelirli aileler için yaptırılan konutların vahim durumu, Erzurum kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Gazeteniz YENİGÜN’de dün yer alan haberin ardından harekete geçen Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ve ahlak şubesi ekipleri, bölgeyi yakın markaja aldı. Madde bağımlıları ile fuhuş olaylarının adresi haline gelen sosyal konutların bulunduğu bölgeye bundan böyle gece-gündüz polis devriyesi atılacak. Emniyet güçlerinin yakın takibe aldığı konutlarda kuş bile uçurtmayacak olan Erzurum Emniyeti, bölgede asayiş ve sükuneti sağlamak için tüm imkanlarını seferber edecek. 

HABER ETKİ UYANDIRDI 
Gazeteniz YENİGÜN’ün dün manşetten gördüğü haber, Hilalkent’teki TOKİ sosyal konutlarından duyulan rahatsızlığa adeta tercüman oldu. Haberin yayınlanmasının ardından Erzurum Emniyet Müdürlüğü asayiş ve ahlak büro ekipleri, bölgede geniş çaplı bir araştırma soruşturma çalışması başlattı. Konut sakinleriyle görüşen ve yaşananlara ilişkin olarak bilgi toplayan asayiş büro ekipleri, konutları ve bulundukları bölgeyi göz hapsine aldı. Gece ve gündüz polis gözetiminde tutulacak olan sosyal konutlarda, madde bağımlıları ve fuhuş eylemlerine karşı da aralıksız operasyonlar düzenlenecek. 

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN 
Vatandaşlar, YENİGÜN’deki haberin hemen ardından konuyla ilgilenilmiş olmasına sevindiklerini belirterek, “Buranın çok ciddi bir denetim ve gözetime ihtiyacı var. Güvenlik güçlerimizin burada bulunması ve görünmesi, caydırıcılık açısından çok önemli... İnanıyoruz ki bu denetim ve gözetim çalışmaları geçici olmaz. Çünkü böyle bir şey olursa konutlar yeniden suç mekanlarına dönüşür” dediler.