ÖZEL HABERHaber Girişi : 07 Haziran 2022 11:42

Erzurum ilk 20’de�

Erzurum ilk 20’de 
Türkiye’de kamu hizmet harcamalarının en yüksek olduğu üç il Ankara, İstanbul ve İzmir oldu.

Türkiye’de kamu hizmet harcamalarının en yüksek olduğu üç il Ankara, İstanbul ve İzmir oldu. Erzurum ise, Türkiye sıralamasına 20’nci sıradan girdi. Erzurum, kamu hizmet harcama tutarı yüksekliği bakımından Doğu Anadolu Bölgesi’nde Van’ın bile gerisinde kaldı. Kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcama tutarı 5 bin 40 lira olan Erzurum’da, Nisan ayına ait kamu harcaması ise, 3 milyar 800 milyon lirayı buldu. 

 

SAĞLIK HARCAMALARI ZİRVEDE 

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre; Nisan ayında Erzurum’da ekonomik iş ve hizmetler için yapılan kamu harcaması 491 milyon 900 bin lira olurken, çevre için 8 milyon 800 bin, toplum refah ve iskânı için de, 17 milyon 700 bin lira harcandı. Sağlık hizmetleri için yapılan kamu harcamasının 470 milyon 600 bin, din ve kültür hizmetleri için yapılan harcamanın da 131 milyon 700 bin liraya ulaştığı Erzurum’da, eğitim için 1 milyar 200 milyon, sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetleri için de, 129 milyon 700 bin liralık harcama yapıldı. Toplamda 3 milyar 800 milyon lirayı bulan kamu harcamalarının Erzurum’da kişi başına düşen tutarı ise, 5 bin 40 lira oldu.  

 

TRÜKİYE’NİN TOP 20’Sİ 

Kamu harcama rakamları üzerinden yapılan Türkiye sıralamasında ilk üçü Ankara, İstanbul ve İzmir paylaştı. Van, Trabzon ve Hatay’ın çok gerisinde kalan Erzurum, sıralamada 20’nciliğin sahibi olurken, Erzurum’u ise Eskişehir izledi. Kamu hizmet ve harcama tutarlarının yüksekliği bakımından yapılan ve aralarında Erzurum’un da bulunduğu ilk 20 sıralama şöyle oldu:  

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Kayseri, Şanlıurfa, Samsun, Şanlıurfa, Gaziantep, Kocaeli, Hatay, Van, Trabzon, Erzurum ve Eskişehir.