ÖZEL HABERHaber Girişi : 07 Ekim 2022 11:45

Erzurum ilk 25’te

Erzurum ilk 25’te
Türkiye’de sağlık hizmetleri harcamalarının en yüksek olduğu iller arasına Erzurum da girdi.

Türkiye’de sağlık hizmetleri harcamalarının en yüksek olduğu iller arasına Erzurum da girdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’in ilk üçü paylaştığı sıralamada, oluşturulan “İlk 25” sıralamasında Erzurum 22’nci olurken, bölge sıralamasında ise Erzurum’un yeri ikincilik oldu. Bu yılın Ağustos ayı itibariyle açıklanan veriler ışığında Erzurum’a yapılan toplam sağlık hizmet harcaması tutarının 1 milyar 130 milyon 466 bin lirayı bulduğu öğrenilirken, bu doğrultuda kişi başına düşen tutar ise, bin 493 lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca açıklanan verilere göre; sağlık hizmeti harcamaları sıralamasında 22’nci olan Erzurum’u, Trabzon, Aydın ve Kahramanmaraş takip etti. Sıralamada ilk üçün İstanbul, Ankara ve İzmir tarafından paylaşıldığı kaydedilirken, Bursa dördüncü, Konya beşinci, Adana altıncı ve Kayseri ise yedinci oldu.

 

TÜRKİYE’NİN İLK 25’İNDE

Mersin, Manisa, Antalya, Eskişehir, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Samsun, Gaziantep, Kocaeli, Hatay, Balıkesir, Isparta ve Tekirdağ’ın ardından 22’inci sıraya yerleşen Erzurum, kişi başına düşen bin 493 liralık sağlık harcamasıyla Türkiye’de en çok sağlık harcaması yapılan illerden oldu.

Sağlık hizmetlerinin finansmanı amacıyla sosyal güvenlik kurumları, merkezi yönetim kurumları, yerel yönetimler ve diğer kamu kurumlarının yaptığı sağlık harcamalarının toplamından oluşan sağlık hizmeti harcamalarında Erzurum’a ayrılan payın yüksekliği, sağlık hizmetlerinin buradaki çeşit ve aksiyon durumunu da gözler önüne sermiş oldu.

 

YATIRIM VE HİZMETLER ARTIŞTA…

Kamu yatırım ve hizmetleri bakımından 2022 yılını altın düzeyinde geçiren Erzurum’da, eğitim harcamalarında da yine bölge ikinciliği elde edilmiş, Erzurum’un Türkiye sıralamasındaki yeri ise 20’ncilik olmuştu.

Ekonomistler, Erzurum’da kamu yatırım harcamalarının her geçen yıl biraz daha arttığını dile getirerek, “Önceki yıllarla mukayese edildiğinde yatırım ve hizmetlerin sıklaştığı ve buna bağlı olarak da harcamaların arttığı görülüyor” dediler.