Erzurum yazdan kalma

Erzurumda hava sıcaklıkları hissedilir düzeyde düştü. Gün ortası saatlerinde bile soğukları hissedilmeye başlandı Erzurum’da insanlar güneşlenmek için şehir merkezine akın etmeye başladı. Yazdan kalma günlerin gün içerisinde yaşandığı Erzurum’da gece sıcaklıkları ise resmen dibe vurdu. Meteoroloji işleri genel müdürlüğünden yapılan açıklamada hava sıcaklıklarında ki düşüşe dikkat çekildi. Erzurum’da önümüzdeki beş gün hava sıcaklıkları düşmeye devam edecek. Çarşamba gününe kadar hava sıcaklıklarının 25 ile 27 derece arasında değişiklik kaydedeceği Erzurum’da, Çarşamba günü ise termometreler 20 dereceyi gösterecek. Bugün ve yarın havanın az bulutlu ve açık olacağı Erzurum’da hava sıcaklığını 28 derece olması beklenirken, Pazartesi ve salı günü ise hava parçalı bulutlu olacak. Çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek olan Erzurum’da, Sıcaklıklar ise ani bir düşüş ile karşılaşacak. Cumartesi pazar pazartesi ve Salı günleri hava sıcaklığının 29 ile 27 derece arasında değişiklik göstereceği Erzurumda çarşamba günü kaydedilecek hava sıcaklığı ise 20 derece olacak.

 

GECE SICAKLIKLARINDA SERT DÜŞÜŞ

Gündüz sıcaklıklarının hissedilir düzeyde düşüş kaydetti Erzurumda gece sıcaklıklarındaki azalma da dikkat çekecek. Önümüzdeki beş günlük süre zarfında en düşük gece sıcaklığının 8 derece olarak bugün ölçüleceği Erzurum’da, En yüksek gece sıcaklığı ise 10 derece olacak.

Yağışların önümüzdeki hafta Çarşamba gününden başlayarak aralıklarla etkili olacağı şehirde, Ay sonuna kadar sıcaklıklar 15 dereceye kadar gerilemiş olacak.

 

HER ŞEY MEVSİM NORMALLERİNDE

Metroloji uzmanlarına göre; Erzurumda hava sıcaklıkları şu anda mevsim normallerinde seyrediyor. Oldukça sıcak bir yaz mevsimini geride bırakmış olan Erzurum’u, soğuk ve yağışlı günlerin beklediğini ifade eden Meteoroloji uzmanları, “ Eldeki veriler ışığında Erzurumun bu kış mevsimini soğuk ve yağışlı olarak geçirmesi bekleniyor. Normalde son birkaç yıldır kış ayları Erzurum’da mevsim normallerinin dışında seyretti. Aynı durum yurt geneli için de geçerli. Dolayısıyla bu yıl yurdun tamamında kış mevsimini mevsim normallerinin dışına çıkmayacak tahmin ediliyor” diye konuştular.

  • 1 / 1 Erzurum yazdan kalma 0