ÖZEL HABERHaber Girişi : 16 Temmuz 2024 10:18

HIZLI TREN MASALI

HIZLI TREN MASALI
Yerel basının gündemine oturan konu, sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

Erzurum’a 14 yılda 14 kez verilen “Hızlı Tren” müjdesi, şehir kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Yerel basının gündemine oturan konu, sosyal medyada da tartışma konusu oldu. Erzurum’un senelerdir hızlı tren masalıyla oyalandığını düşünen Dadaşlar, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun verdiği müjdenin de diğerleri gibi havada kalacağını dile getirdiler. Erzurumlu vatandaşlar, şehrin çözüm bekleyen sorunlarının yıllardır sümenaltı edildiğini belirterek, “Her gelen hızlı tren müjdesi verip gidiyor, ortada değil hızlı tren, daha proje bile yok!” dediler. 

ERZURUM HEP MAĞDUR 
Erzurum’un ulaşım sorunlarıyla iç içe olduğunu ve bu sorunların her geçen yıl katlanarak arttığını kaydeden vatandaşlar, Kuzey-Güney Demiryolu Projesi’nin dışında bırakılan Erzurum’un, şimdi de hızlı tren projesiyle yatıştırılmaya çalışıldığını söylediler. Dadaşlar, “Hadi hızlı tren projesini hayata geçirecek olsalar yine anlarız da, ortada henüz proje bile yok! 2010 yılından beri bu masalı dinleyip duruyoruz. İhtiyacımız olan tüneller kapalı, hava ulaşımı çileden farksız, uçak sefer sayıları yetersiz, bilet fiyatları almış başını gidiyor. Bu sorunların çözümüne bile ulaşılamamışken, Erzurum’da hızlı tren edebiyatı yapmak ancak saflık olur” diye konuştular. 

MEDYANIN GÜNDEMİNDE 
Öte yandan Erzurum yerel basını da konuyu gündemden hiç düşürmedi. Gazeteniz YENİGÜN’ün yanı sıra Erkhaber ve Pusula gibi yayın organlarının da üzerinde hassasiyetle durduğu konuyla ilgili olarak AK Parti’nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor. Erzurum’a her gelenin müjdesini verdiği hızlı trenin yine Erzurum’la ne zaman ve nasıl buluşacağı ise, merak uyandıran bir başka konu…