ÖZEL HABERHaber Girişi : 25 Haziran 2024 10:16

KİMSEDEN ÇIT YOK!

KİMSEDEN ÇIT YOK!
Üç Kümbetler çevresinde inşa edilen otantik yapıların içler acısı halini gündeme getirdik ama…

 

 

Gazeteniz YENİGÜN’ün dün manşetten gördüğü haber, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Üç Kümbetler civarında inşa edilerek turizme kazandırılması planlanan otantik yapıların adeta çürümeye terk edilmiş olması, Erzurum kamuoyunun tepkisini çekerken, söz konusu yapılarla ilgili olarak hiçbir kurumdan beklenen açıklamadı yapılmadı. Hırsızlar tarafından talan edilmesin diye kapıları bile suntalarla çakılan otantik yapıların akıbetinin ne olacağını soran YENİGÜN, kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi ve bölgedeki evlerle işyerlerinin nasıl değerlendirileceğinin açıklanmasını istemişti. 

HERKES TEPKİ GÖSTERDİ 
Gün içerisinde birçok okurun dikkatini çeken haberde, milyonlarca lira para harcanarak inşa edilen yapıların terk edilmiş bir kasaba görünümüne büründüğü ifade edilmişti. Erzurumlu vatandaşlar, devletin milyonlarının işte böyle projelerle heba edildiğini dile getirerek, bu yapıların en kötü ihtimalle müze olarak kullanılabileceğinin altını çizdiler. Üç Kümbetler bölgesinin Kültür Yolu projesi kapsamında bulunduğunun altını çizen vatandaşlar, “Bu proje Erzurum’un tarihi ve kültürel dokusunu ön plana çıkaracak bir proje. Ama her ne hikmetse Üç Kümbetler civarında yapılan ve kaderine terk edilen bu yapılar, projenin üzerine karabasan gibi çökmüş durumda. O yapılar hangi amaçla kullanılacaksa bir an önce eyleme geçilmeli ve bölgenin ölü bir yatırım alanına dönüşmesinin önüne geçilmelidir” diye konuştular. 

SÖZDE KAFETERYA! 
Öte yandan söz konusu otantik yapıların bulunduğu alana yapılan ve kafeterya olarak tasarlandığı ileri sürülen cam yapı ise, görenleri hayrete düşürüyor. Kafeteryadan çok bir serayı andıran yapının bile bu projedeki ciddiyeti gözler önüne serdiğini söyleyen vatandaşlar, “Sera mı yapmışlar, kafeterya mı yapmışlar belli değil. Yani burada böyle bir proje hayata geçirilirken, ne yapılacağı da keşke önceden planlansaymış… Cebimizden vergi olarak çıkan paralar, işte böyle heba ediliyor!” diyerek tepki gösterdiler.