ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Mayıs 2022 09:50

Konutlar bir gecede zamlandı! 

Konutlar bir gecede zamlandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği konut kredisinde faiz indimi müjdesinin ardından fırsatçılar anında harekete geçti. Konutlara jet hızıyla güncelleme yapan müteahhitler Erzurum’da da boy gösterirken, konut satın alma hayaliyle yanıp tutuşanlar Erdoğan’a seslendi. Stokçu ve fırsatçıların önüne artık bir set çekilmesini isteyen vatandaşlar, “Bunlara devletin sert yüzünü gösterme zamanı gelmiştir. Konut fiyatlarına bir gecede en az 50 bin lira artış yapmak nasıl bir imansızlıktır?” diye tepki gösterdiler. Emlak piyasasındaki fiyat tırmanışlarının artarak devam ettiği sektöre çekidüzen verilmesini isteyen dar gelirliler, benzer bir fırsatçılığın geçen yıllarda da yapıldığını hatırlatarak, “Faizinde indirime gidilen konut kredileri yüzünden ev fiyatları alıp başını gitti. Cumhurbaşkanımız konut sahibi olabilmemiz için bu yolu açarken, maalesef fırsatçılar da boş durmuyor. Konut alım-satım işlemlerinin mercek altına alınması ve maliyet hesaplamaları ışığında müteahhit firmaların göz hapsinde bulundurulmasını istiyoruz” diye konuştular. 

 

OLAN VATANDAŞA OLUYOR 

Piyasaların resmen insaf ve vicdandan yoksun bırakıldığını dile getiren vatandaşlar, “Hükümet iyi niyetle bir düzenleme yapıyor, ancak fırsatçılar yüzünden bu düzenleme mağduriyetlere sebep oluyor. Daha önce de hükümet gıdada KDV indirimi yaptı, ancak fırsatçılar bu indirimi bile fiyat farkı olarak tüketicilere yansıttı. Süreçte olan devletin milli kaynaklarına ve tüketicilere oluyor” şeklinde konuştular. 

 

DEVLET HESABINI SORSUN! 

Erzurum’da inşaatın lokomotif sektör olduğunu, ancak piyasalardaki belirsizlik yüzünden son birkaç yılda ev fiyatlarının ikiye ve hatta üçe katlandığını anlatan vatandaşlar, “Konut kredilerinde faiz indirimine gidilir gidilmez konut fiyatları da güncellendi. Bir gün önceki fiyatlarla bugün arasında en az 50 bin lira oynadı. Bir gecede bu maliyet nasıl arttı, bir konut fiyatı bir günde nasıl bu kadar yükseldi? Bunun hesabını sorması gereken devletin ilgili makamlarıdır. Yapılan ince bir hesaplamada görülecektir ki, bir konutun maliyeti satış fiyatının yarısı bile değil! Bu insafsızlıktır, vicdansızlıktır. Vatandaşın kazancına ve cebindeki parasına göz dikmek, ahlaksızlıktır. Bunun hesabını sorması gereken de devlettir!” dediler.