ÖZEL HABERHaber Girişi : 11 Haziran 2022 15:04

MHP’li Naim Karataş: KAOS PEŞİNDELER!

MHP’li Naim Karataş: KAOS PEŞİNDELER!
MHP İl Başkanı Naim Karataş, “Küresel ekonomik sorunlar sadece Türkiye’de yaşanıyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışanlar var. Bunun adı siyaset değil, şarlatanlıktır” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Küresel ekonomik sorunlar sadece Türkiye’de yaşanıyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışanlar var. Bunun adı siyaset değil, şarlatanlıktır” dedi. 
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, pandemi sonrası tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin topyekün bir mücadele gerektirdiğinin altını çizere, “Tüm dünyada ve her ülkede ekonomik krize karşı verilen bir mücadele var. Ama Türkiye dışında belki de hiçbir ülkede ekonomi üzerinden iktidara karşı algı oluşturma girişimi yoktur! Talimatı ABD’den alarak Türkiye’de ekonomi üzerinden belden aşağı vurmaya çalışanlar, nedense talimat aldıkları ABD’deki yüksek enflasyon artışından hiç bahsetmiyorlar. Bunun adı siyaset olamaz! Bunun adı olsa olsa siyasi şarlatanlık olur, politik düzenbazlık olur, kaos organizasyonu olur” diye konuştu. 

PETROLÜN BELİRLEYİCİLİĞİ ÇOK BÜYÜK 
Halkın enflasyona ezdirilmemesi için Türkiye’de her türlü tedbirin alındığını ve alınmaya da devam ettiğini dile getiren Naim Karataş, “Pahalılıktan gayet tabii ki hepimiz mustarip durumdayız. Bu sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunu. Yeniden fiyatlama olayının arka planında petrol ve enerji var. Petrolün uluslararası piyasalarda ulaştığı rakam belli ve bu durum sadece bizi etkilemiyor. Petroldeki dalgalanma ister istemez tüm fiyatları yeniden belirliyor ve doğrudan etkiliyor. Cumhur İttifakı olarak biz milli enerji politikasına vurgu yaparken, denizleri aşıp petrol ve doğalgaz ararken ayaklarını yere vuranlar, şimdi kalkmış en başta bu zamları eleştiriyor. Bu bile başlı başına büyük bir çelişkidir” şeklinde konuştu. 

BU SORUNU YİNE CUMHUR İTTİFAKI ÇÖZER 
Bu günlerin gelip geçici olduğunu, Türkiye’nin bu badirenin de üstesinden geleceğini kaydeden MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Karşımızda vatandaşını enflasyona ezdirmeyeceğini dile getiren bir devlet başkanı var. Bu sorunu çözerse, ki çözüleceğine yürekten inanıyoruz, yine Cumhur İttifakı çözecek. Bu sorun ne idüğü belirsiz masalarda milletimizin geleceğini ve bekasını meze etmek isteyenlerin çözebileceği bir sorun değil. O yüzden devletimizin içinde bulunduğumuz ekonomik sorunlarla mücadelesine tam destek vermeli, oluşturulmak istenen algı oyunlarını el birliğiyle bozmalıyız” dedi.