ÖZEL HABERHaber Girişi : 28 Mayıs 2022 13:41

Ödeme performansı 10 numara �

Ödeme performansı 10 numara  
Erzurum’da Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde tahsil edilen çek tutarı 1 milyar 784 milyon lira oldu.

Erzurum’da Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde tahsil edilen çek tutarı 1 milyar 784 milyon lira oldu.Erzurum’da Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde tahsil edilen çek tutarı 1 milyar 784 milyon lira oldu. Sadece Mart ayında 9 bin 582 çek için 586 milyon liralık tahsilat gerçekleştirilirken, aç ayda ödemesi yapılan çek adedi ise 28 bin 954 oldu. Erzurum, ödenen çek sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi illeri içerisinde 2’nci olurken, Erzurum’un bu alanda ortaya koyduğu performans ise yine göz doldurdu. Özellikle çek ve senetlerle yapılan ödemelerin gecikmeye düşmemesi ve idari takip başlatılmaması noktasında azami özen gösteren Erzurumlu işletmeci, girişimci ve esnaf kesimi yine takdiri hak etmiş oldu. 

ERZURUM BORCUNA SADIK 
Ekonomistler, Erzurum’un mali yükümlülerini yerine getirme hususundaki alışkanlığının hemen her alana sirayet etmiş durumda olduğunu belirterek, “Bunu kamuya olan borçlarda da görüyoruz, bireysel mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi sürecinde de görüyoruz. Erzurumlu işletmeciler, tüccarlar, girişimci ve esnaf, çeki varsa çekini, senedi varsa senedini zamanında ödemeye büyük gayret gösteriyor. Tabi bunun doğal sonucu olarak da tahsilat performansı artıyor. Erzurum’un bölge ikincisi olması, işte bu performans ve hassasiyetin bir göstergesi” diye konuştu. 

ÜSTELİK DARBOĞAZA RAĞMEN… 
2022 yılına ait verilerin çok daha dikkat çekici bir yönünün bulunduğunu anlatan ekonomistler, “İçinde bulunduğumuz süreç, piyasaların büyük bir darboğazdan geçtiği bir süreç. Buna rağmen bile ödemelerin aksamamış olması, ticaret ahlakını ve değişmeyen ödeme geleneğimizi gözler önüne seriyor. Meseleye bu açıdan bakıldığında Erzurum esnafının desteklenmesi, teşvik edilip sübvanse edilmesi gerekiyor” dediler.