ÖZEL HABERHaber Girişi : 11 Temmuz 2024 10:12

RAMPA KRİZİ!

RAMPA KRİZİ!
RAMPA KRİZİ!

Çifte Minareli Medrese’nin önüne yerleştirilen ve tepkiler üzerine kaldırılan ucube rampa, dün Erzurum’un başlıca gündem maddesi oldu. Gazeteniz YENİGÜN’ün manşetten gördüğü haber, Erzurum’da neredeyse tüm yayın kuruluşları tarafından gündeme taşındı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün imzasını taşıyan tarihi ayıp, günün en çok konuşulan konusu oldu. Bazı yayın kuruluşlarında söz konusu engelli rampasının kuruma 100 bin liraya mal olduğu iddia edilirken, vatandaşlar ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bu girişimine tepki göstermeye devam ettiler.

 

TURİSTLER DE GÖRDÜ

Çifte Minareli Medresede özel gereksinimli bireylerin kullanımı için rampaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Erzurumlu vatandaşlar, “Ancak Vakıflar Bölge Müdürü bu ihtiyacı o kadar çok hafife almış ki, kümes girişine bile konulmayacak çirkinlikte bir rampayı getirip tarihi yapının önüne yerleştirmiş” dediler. Tarihi medreseye her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini dile getiren vatandaşlar, “O rampayı orada gören bir turist, bu memleket hakkında ne düşünür? Bu memleketteki yöneticiler hakkında ne düşünür, acaba bunu düşünen oldu mu?” diye sordular.

 

ERZURUM KASABA MI?

Hiç kimsenin Erzurum’un tarihi ve kültürünü hafife alamayacağını dile getiren Dadaşlar, “Medeniyetlere beşiklik etmiş olan bir şehirde vizyonsuzluk o kadar zirve yapmış ki, çoğu yönetici bu memlekete kasaba muamelesi yapıyor. Tarihe, kültüre, imaja, prestije, her şeyden önce de turizm başkenti ilan edilmiş bir şehirde tarihi esere bunu yapan bir yönetici, o koltukta daha fazla oturmamalıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğü bu duruma seyirci kalmamalı ve gerekeni yapmalıdır” şeklinde konuştular.

Etiketler : RAMPA KRİZİ!