Uslu’dan “engelli” savunması

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese’nin önüne konulan engelli rampasının geçici olarak kullanıldığını açıkladı. Bölge Müdürü Murat Uslu, söz konusu engelli rampasının engelli bireylerin tarihi eserlere ulaşımını kolaylaştırmak amacı taşıdığını ve geçici olarak tarihi yapının önüne koyulduğunu kaydetti.

Bölge Müdürü Uslu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde tüm Bölge Müdürlüklerimiz; tarihi eserlerin korunması ve yaşatılmasında; aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın tarihi ve kültürel mirasımıza erişimlerinin sağlanması konusunda son derece hassas ve titiz bir tutum sergilemektedir. Portatif Engelli rampasının yerleştirilmesi kararı, engelli bireylerin erişim haklarına uygun olarak, ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde; kurulduğu dönem süresinde gerçekleştirilen etkinliğe bedensel engelli vatandaşlarımızın çok fazla rağbet göstermesi sonucunda alınmıştır. Dolayısıyla yapılan Portatif Engelli Rampası geçici ancak Bedensel engelli vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırıcı bir çözüm olarak değerlendirilmiştir. Etkinlik bittikten sonrada geçici engelli rampası yapıya en ufak zarar verilmeden kaldırılmıştır”

 

MESELE ENGELLİLER DEĞİL Kİ!

Öte yandan Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu’nun açıklamasının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından gazetemize ulaşan okurlarımız, “Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu’nda; engelli vatandaşların tarihi eserlere ulaşımını kolaylaştırmak için her yol mubahtır şeklinde bir ibare var da, bundan bizim mi haberimiz yok? Başka bir ifadeyle ilgili kanun, tarihi eserlere ulaşımı kolay hale getirmek için acaba estetikten yoksun her türlü portatif yapı kullanılabilir mi diyor? Vakıflar Bölge Müdürüne, engelli çocuklar ve vatandaşların medreseye ulaşımını kolaylaştırdığı için tepki gösteren yok ki! Asıl tepkimiz, geçici dediği o ucube rampayı getirip de Çifte Minareli Medrese’nin önüne yerleştirmesidir. Aynı kanunda tarihi eserlerden ortak kültür mirası olarak bahsediliyorken, Bölge Müdürü Murat Uslu ortak kültür mirasımızın önünde böyle garabet ve ucube bir rampayla ne diye böyle çirkin bir görüntü oluşturuyor? Bunun için de bir açıklama yapıp merakımızı giderirse çok seviniriz” diye konuştular.

  • 1 / 1 Uslu’dan “engelli” savunması 0