ÖZEL HABERHaber Girişi : 20 Eylül 2024 10:31

VAMPİRLER İŞ BAŞINDA!

VAMPİRLER İŞ BAŞINDA!
Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerinde indirime gidince, Erzurum’da ev fiyatları bir gecede arttı.

Türkiye’nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerinde indirime gidince, Erzurum’da da ev fiyatlarına bir gün içinde zam yapıldı. Fiyat artış oranları ise, 200-400 bin lira arasında değişti. 
Gazeteniz YENİGÜN’ün daha geçtiğimiz hafta uyarısını yaptığı “fiyat istismarı” gerçek oldu. YENİGÜN, ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için hükümetçe hazırlandığı açıklanan “İlk Evim” kampanyasının istismarı beraberinde getireceğini vurgulamış ve bunun için şimdiden tedbir alınması gerektiği çağrısında bulunmuştu. Kampanya henüz açıklanmadı ama Ziraat Bankası’nın konut kredisi faizlerini önceki gün 2,79’a çekmesi, Gazeteniz YENİGÜN’ü bir kez daha haklı çıkardı. Ev fiyatları Erzurum’da da bir gecede artışa geçti. 

BİR GECEDE… 
Faiz oranı günün şartlarına göre yüksek olsa da, 120 ay vadeli konut kredisi için yüzde 2,79 faiz uygulayacağını açıklaması, ev sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırdı. Fırsatı değerlendirmek için harekete geçenler, konut fiyatlarının iki gün öncesine göre fiyat artışı yaşadığını görünce adeta şaşkına döndü. İndirimli faiz oranının açıklanmasıyla birlikte konut fiyatlarında artış yaşandığını dile getiren vatandaşlar, “Bankanın indirim açıklamasıyla birlikte ev fiyatları 200-400 bin lira arasında artış gösterdi. Bir gecede artık nasıl bir maliyet artışı olduysa, birçok müteahhit firma ev fiyatlarına zam yaptı. Bunun adı ahlaksızlıktır!” dediler.  

HİÇBİR ANLAMI KALMAZ!
Öte yandan hükümetin yakında “İlk Evim” kampanyasını açıklayacağını ve bu kampanyanın ilk kez ev sahibi olacaklar için büyük fırsatlar oluşturacağını dile getiren uzmanlar ise, “Bu mantıkla bu kampanyanın hiçbir anlamı kalmayacak. Çünkü ağızlarını açmış bu kampanyayı bekleyen istismarcılar, ev fiyatlarına astronomik oranlarda artış yapacaklar. Şimdiden bunun hazılıklarını yapıyor ve konut satmıyorlar. Hükümet yetkililerinin bu konuda mutlaka tedbir almaları gerekiyor” diye konuştular.