ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Haziran 2024 09:42

YAZIKTIR! GÜNAHTIR!

YAZIKTIR!  GÜNAHTIR!
Erzurum’da Üç Kümbetler olarak bilinen bölgede inşa edilen ve TOKİ’nin himayesinde bulunan butik yapılar adeta harabeye döndü.
YAZIKTIR! GÜNAHTIR!

Erzurum’da Üç Kümbetler olarak bilinen bölgede inşa edilen ve TOKİ’nin himayesinde bulunan butik yapılar adeta harabeye döndü. Hırsızlar talan etmesin diye kapıları bile suntalarla çakılarak kapatılan ve turistik amaçlı olarak inşa edilen yapılar, çürümeye terk edilirken, bu yapılarla ilgili nasıl bir tasarrufta bulunulacağı henüz bilinmiyor. Dış kaplamaları çürümeye başlayan ve birçok yapının ilgisizlik yüzünden hasar gördüğü bölgede, tam bir sessizlik hakim… Terk edilmiş bir kasabayı andıran bölgedeki yapılaşma için milyonlar harcanırken, her kuruşu vatandaşın cebinden çıkan o paralar, bu yönetim anlayışıyla resmen çar-çur ediliyor.

TOKİ’NİN HİMAYESİNDE… 
Bölgedeki çalışmalar, Ali Korkut döneminde Yakutiye Belediyesi tarafından başlatılmış, sonraki dönemde bu bölgede yürütülen proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’ye devredilmişti. Proje geçtiğimiz yıllarda tamamlanırken, bölgede tarihi ve kültürel dokuyu da ifade ederek inşa edilen yapılar, şimdi de kaderine terk edildi. Butik yapıların birçoğunda bakımsızlık yüzünden çüremeler başlarken, talan bile başladı. Dış yüzeyleri hasar gören yapılara ait kapıların hırsızlar girmesin diye suntalarla çakılmış olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

TAM BİR İNSAFSIZLIK 
Vatandaşlar, Erzurum’un tarihi ve turistik bölgesi olüan Üç Kümbetler civarında inşa edilen otantik yapıların terk edilmiş kasabalara dönüştüğünü dile getirerek, “Buraya milyonlarca lira para harcandı. Yapılan tamamlandı, butik evler ve işyerleri yapıldı, ancak niyeyse hepsi ortada kaldı. Buraya gelen turistler, kapıları ve pencereleri sökülmeye başlamış olan yapıları görünce hayret ediyor. Buraya harcanan paralar bizim cebimizden çıktı. TOKİ’nin burayla ilgili planı ne ise, bir an önce devreye sokmalı ve bu yapılar çürümekten kurtarılmalıdır. Devletin para artırmak için tasarrufa giriştiği bir dönemde bu yapıların çürümeye terk edilmesi tam bir insafsızlıktır” dediler.